Vitamine Ka

Karin Huijsman

Mijn naam is Karin en ik woon samen met mijn echtgenoot in het buitengebied van Olst, vlakbij de IJssel. Rondom ons huis ligt er een prachtige natuurlijke omgeving klaar voor bewustwording, verbinding en persoonlijke groei. Wanneer ik buiten ben dan ben ik thuis. Ik ben een écht buitenmens. De natuur in al haar vormen en scheppingskracht beleven is een reflectie voor mij die diep van binnen aangeeft hoe het nu echt is met mij.

Persoonlijk

Mensen omschrijven mij als een gevoelsmens maar wel één die met twee benen stevig op de grond staat, die heel snel tot de echte kern komt. In 1972 werd ik als slechthorend meisje geboren. Ik kon de buitenwereld maar moeilijk verstaan, volgen en begrijpen. Mijn slechthorendheid was (en is soms nog) een handicap. Deze handicap heeft één groot voordeel: ik kan de onzichtbare/onstoffelijke wereld heel goed kan verstaan, aanvoelen en begrijpen.

Iedereen vond mij vaak raar en afwezig, een dromer, ‘jij leeft in je eigen wereld’. De energiebronnen zoals de scheppingskracht uit de natuur, de 5 elementen, engelen en maanenergie werden mijn wegwijzers en vertrouwelingen in mijn binnenwereld om zo mijn weg te kunnen vinden in het leven. Ik verstond deze communicatie als geen ander. Communiceren met de buitenwereld was een heel ander verhaal. Daar sloot ik mij letterlijk voor af. Ik heb echt moeten leren om die innerlijke wijsheid juist wel mee naar buiten toe te nemen zodat ze in balans konden komen, samen. Inmiddels 50 jaar later ben ik al aardig meester in mijzelf zijn.  

Karin Huijsman Vitamine Ka buitendgewoon inspirerend coach therapeut

Van Karin naar Vitamine Ka

Van 1998 t/m 2010 was ik gids bij de Levenstuinen van het Groot Hontschoten in Teuge. Deze levenstuinen hebben mij geïnspireerd om een eigen werkvorm te bedenken en uit te voeren waarbij spiritualiteit, natuurbeleving en de vrouwelijke levensfasen heel mooi samen kwamen. Ik stemde mij af op de energie van de maan van dat moment en voegde daarbij de natuur en de vrouwelijke mens toe en er ontstond een hele nieuwe manier van zelfreflectie en bewustwording. De maanreizen waren geboren!

Bij die maanreizen ben ik ‘het wiel van het natuurlijk jaar’ gaan gebruiken. Een routekaart met daarop de 8 belangrijkste natuurlijke overgangsfasen van het jaar. Deze overgangsfasen helpen je zodat jij het leven kunt gaan leven volgens het ritme van de natuurlijke mens. Op deze wijze zijn mijn unieke meditaties, ‘reizen op het ritme’ van de maan, de 5 elementen op speelse wijze tot leven gekomen en verder vormgegeven. Er gebeurt altijd iets magisch, omdat het gewoon ontstaan mag. Het begeleiden en aanvoelen van mensen op een persoonlijke en intuïtieve manier is voor mij vanzelfsprekend en gaat op een heel natuurlijke manier. Hoe prachtig dat ik dit werk nu in mijn eigen achtertuin kan organiseren.

Vitamine Ka is de energie die vrijkomt en behulpzaam is bij vrouwen die zichzelf compenseren door zich onder te dompelen in zorgen voor alles en iedereen. Zij ontnemen hierdoor hun eigen bestaansrecht en zelfliefde. Vrouwen die zich uit hun eigen kracht laten halen omdat ze zichzelf continue aanpassen voor de anderen. Deze vrouwen zijn eigenlijk doodmoe, voelen zich eenzaam en kunnen hierdoor niet meer bij hun gevoel komen. Ze slapen slecht en voelen de levensenergie niet meer stromen en staan daardoor niet meer in hun eigen kracht.

In mijn praktijk begeleid ik als energetisch therapeut, bewustzijnscoach en meditatie-expert deze vrouwen om zichzelf weer echt te leren zien. En met echt zien, bedoel ik zelfreflectie. Hierdoor gaat de energie weer stromen. Ik neem ze mee naar buiten en breng ze in verbinding met de natuur en haar scheppingskracht, want daar kun je onvoorwaardelijk vrij zijn. Daar kom je weer in verbinding met je ware zelf.

Waar staat Vitamine Ka voor?

In de Egyptische mythologie was KA het concept van levenskracht en levenszin. KA is datgene wat een levende van een dode persoon onderscheidt. Dood in de zin van; niet meer voelen en geen energie meer hebben. In Egypte wisten ze toen al, dat er om het fysieke lichaam nog een laagje zit, wat vertaald wordt als de onzichtbare mens. Dát is KA. Met Vitamine Ka ervaar je dit onzichtbare deel weer in jou. Dat is je levensenergie!

En natuurlijk is de KA ook kleine knipoog voor Karin, want je krijgt mijn positieve energie en enthousiasme er uiteraard bij.

“Als je Vitamine KA voelt stromen in je lijf,
dan kun je het leven omarmen zoals het komt”

Buitengewoon inspirerende locatie van Vitamine Ka - maanreizen individueel en groep 4

Buitengewoon inspirerende locatie

De innerlijke reis kun je zowel binnen- als buiten doen. Ik woon en werk op een buitengewoon inspirerende locatie, omgeven door de schoonheid van de natuur. Het is hier elk seizoen prachtig en inspirerend. Je vindt hier de rust en weldaad tussen de boomgaard, het bos, en de waterpartijen met mooie doorkijkjes over het landgoed.

In de avond wordt het landgoed getransformeerd tot een bijzonder betoverende plek. De stilte daalt als een zachte deken over je heen, en je kunt rust ervaren zoals nooit tevoren. Met je voeten in het zachte gras en een warme kop thee in je hand, kun je je al voorstellen hoe vredig het is?

Tools in mijn gereedschapskist

Mijn gereedschapskist zit vol inspirerende tools die jou helpen om weer echt naar jezelf te gaan luisteren, zodat je kunt gaan ontdekken wat er werkelijk speelt in je leven. Kun jij werkelijk verstaan wat je lichaam je vertelt, kun je bij je echte gevoelens komen, en waarom zitten jouw gedachten je steeds in de weg? Hoe sta je in verbinding met je hogere zelf? En, belangrijker nog, wat kun je hiermee doen? Je wordt je weer bewust van je ware zelf, staat open voor het leven en voor de wereld, en omarmt de echte zorg voor jezelf.

Om de energie die je tijdens deze reizen op het ritme van de maan hebt opgebouwd goed te integreren in je dagelijks leven, bied ik de mogelijkheid aan om elke maand twee keer deel te nemen. Hoe vaker je meedoet, hoe meer je eigen ontwikkeling, en des te dieper je bewustzijn groeit.

Vitamine Ka

Vitamine Ka

Karin Huijsman

Diepenveenseweg 1b
8121 DV Olst
karin@vitamine-ka.nl
06 4026 6636

KvK-nummer: 8157271

Social media

Aangesloten bij